Tip-Top Minitop 2007: Bilantz muzical la ceasul 12, partea a II-a

Posted: December 24, 2007 in music of the spheres

Albume asha-si-asha

1.   Sectziunea branduri consacrate, care nu au dezamagit, dar nici surprins: Lake of Tears, Type O Negative, Rotting Christ (am fost misheleshte mituit de tobar cu bere sârbeasca, altfel asta intra la albume slabe 🙂 De fapt concertul a fost ok, asa ca le-am mai dat o sansa), Gorefest, Pain, Monster Magnet, Neurosis, Nile, Naglfar, Exodus si inca vreo cateva pe care nu le mai pomenesc ca da prost sa ai prea multe virgule intr-o singura propozitzie.

2.   Therion au reusit cu Gothic Kabbalah sa dovedeasca ca inca se mai poate. Album atipic cu care probabil au lasat in urma o carutza de fani.

3.   PusciferV is for Vagina ii zice albumului pe care isi face de cap Maynard James Keenan (Tool, A Perfect Circle). E asa, mai de chill out, il banuiesc a fi un ajutor de nadejde impotriva mahmurelii in diminetzile mohorate de iarna.

4.   Vulture IndustriesThe Dystopia Journals a venit la fix pentru nostalgicii Arcturus. Personal l-am ascultat de cateva ori, timp in care am trecut de la incantare la dezinteres si inapoi la albumele Arcturus.

5.   Sunn O))) sunt mishtocarii care au redefinit granitza dintre muzica si zgomot. Pe Oracle elementul de noutate este un solo de pickhammer care are meritul de a da un sens nou sintagmei atat de apreciata de roaceri de “trupa care foloseste instrumente comerciale”. Un album excelent pentru dat musafiriii afara de la chef, alternativa la situatzia jenanta de a aparea cu carpa de sters si aspiratorul printre ei.

6.   La categoria trupe care mi-au trecut pe langa urechi, din culpa proprie, intra Deadsoul Tribe, Alabama Thunderpussy si Shining. Promit sa revin asupra lor.

Repetentzii anului (figurativ vorbind. Adica sper din suflet sa nu repete nimic)

Categoria dezamagiri cumplite:

Ulver (pariasem ca dupa Blood Inside o sa scoata albumu secolului. In schimb cerbul cu soarele intre coarne e o lalaiala anosta cu pretentzii), Graveworm (mai platzi ca niciodata. Si cand ma gandesc cata reclama le-am facut acu doi ani…), Samael (au cautat drumul inapoi catre Reign of Light si au gasit o duda de album), Amorphis (idem Samael), Porcupine Tree (alt album care a trecut pe langa mine, dar de data asta nu din culpa proprie. Si avea loc rezervat in top. Pacat), King Diamond (duce pe noi culmi de penibilitate termenul reciclare), Dimmu Borgir( dupa penultimul album si anii scursi de la dansul ma asteptam cel putzin la o colaborare cu Howard Shore sau John Williams. I kid, I kid… ), Masterplan (no Lande, no luck)

Categoria exmatriculatzi fara drept de reinscriere:

Kittie, The 69 Eyes, Within Temptation, Six Feet Under, Apocalyptica, Insane Clown Posse, Behemoth, Marduk, Thee Maldoror Kollective si ultimii, dar, ca intotdeauna, cei dintai: Manowaaaar. The Kings of kings of metal are back cu un album care a picat la fix. Deja nu ma mai amuza sa vad roaceri batand din picior cu pumnii in aer pe Warriors of the World. Sa speram ca actualul o sa ofere un inlocuitor.

Distinctzia pentru omul anului sunt nevoit sa o impart fratzeste in doua:

1. ColegaDiana, pentru meritul de a-si fi dedicat o mare parte din timpul propriu in scopul de a-l elibera pe al meu, precum si pentru nenumarate alte gesturi de marinimie olteneasca.

2. Tataee, pentru ca mi-a ocupat timpul eliberat de ColegaDiana.

Premiul pentru dobitocul anului 2007 imi revine cu prisosintza mie pentru greseala fatala de a fi lasat orgoliul sa triumfe asupra bunului simtz, fapt care a dus la aparitzia acestui blog. Sa fie intr-un ceas bun!

Pentru intrat in spiritul Craciunului, datzi click aici si va bucuratzi.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s