Totally Space Opera

Posted: March 1, 2009 in breaking news, dead trees

Intrerupem programul obisnuit pentru urmatorul anuntz:

Englezoii de la Gollancz, editura mea preferata, se pregatesc sa dea din nou lovitura cu o promotzie de 10 volume cu copertzi avantagardiste. Dupa promotzia Future Classics de anul trecut, urmeaza Totally Space Opera. Seria asta nu pare sa beneficieze de tehnologia Future Classics, care avea copertzi in relief cu diferite texturi, de puteai sa le folosesti la tot felu de activitatzi, de la gadilat (coperta pufoasa de la Evolution) la masaj la picioare (coverul de la Revelation Space e cu bumps).  Insa sunt sobre si minimaliste, ceea ce ma incanta nemaipomenit. Ma oripileaza la sefeuri copertzile lucioase in culori stridente, cu nave spatziale, cyborgi si alte dracii pentru ca de cele mai multe ori nu fac dreptate contzinutului, ducandu-te cu gandul la filme de categoria Z si clisee eftine. Asa ca seriile astea in editzie limitata de la Gollancz cu copertzi abstracte pica numai bine pentru snobi ca mine, care judeca cartea dupa coperta.

Ia privitzi aici:
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket

PhotobucketPhotobucket.

Dintre astea, pe unele le am deja in romaneste sau in alte editzii, pe unele le vroiam de mult, de altele n-am auzit pana acum, dar sunt toate adorabile. Sper sa ajunga si pe la noi prin librarii, ca de pe amazonu britanic nu comanda nici dracu. Data lansarii e candva prin aprilie, care, printr-o frumoasa coincidenta, se intampla sa fie si luna cand pica ziua mea…

Comments
 1. Ciprian says:

  “ca de pe amazonu britanic nu comanda nici dracu.”

  De ce anume? Eu am comandat de la ei si nu am avut nicio problema.

 2. exty says:

  ca in mod normal e scumpete mare. in mod anormal, adica zilele astea cu crize economice, am intzeles ca au crescut preturile si pe amazonul american, deci diferentzele au ajuns nesemnificative.

 3. kyodnb says:

  Vezi bookdepository…livrarea e gratis…si iti si ajunge in vreo 6 zile maxim, la fel ca orice comanda pe care o dai la vreo editura in Romania….
  vad ca au doar trei pe site la 7 lire bucata…acum nu e chiar promotie, dar oricum…
  ahaaa! Deci Gollancz e imprint Orion! 😀

 4. aspoiu says:

  Mai bine schimbi valuta pe USDei, si iese mai bine 😀

 5. exty says:

  aflasem recent de bookdepository, multzam de informatzie. acu mai ramane sa vad cum stam cu criza 🙂

 6. centaury device, eternal light si stone sint geniale. copertele, ai min.

 7. […] Si ca tot vorbeam de reeditari, se pare ca la Gollancz este vara Space Opera. S-au reeditat pina acum hard SF-ul “Tau Zero” de Poul Anderson (publicat initial in 1970), multidimensionalul “Eon” de Greg Bear (publicat in 1985), “Rendezvous With Rama” de Arthur C. Clarke (publicat in 1973), “The Centauri Device” de M. John Harrison (1975), Eternal Light de Paul J McAuley (publicat initial in 1991), celebra “Ringworld” de Larry Niven (publicata in 1970),”Century Rain” de Alastair Reynolds (2004), “Stone” de Adam Roberts (originally published in 2002), “Ilium” de Dan Simmons (2003) si clasicul din 1930,  “Last and First Men” de Olaf Stapledon. Mai multe detalii aveti si in articolul lui exty, de aici. […]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s